Translate this blog

Thursday, April 7, 2011

Αναρτώνται οι πρώτοι δασικοί χάρτες

Για τις περιοχές του Μαραθώνα, της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης ...

αναρτώνται οι πρώτοι δασικοί χάρτες, που θα επιτρέπουν στους πολίτες να γνωρίζουν τι είναι δάσος και κατά συνέπεια πού μπορούν να οικοδομήσουν νόμιμα. Επόμενες περιοχές που αποτελούν προτεραιότητα είναι η Κηφισιά, η Δροσιά, η Σταμάτα και η Φυλή.

dasikoi xartes 050411sk.jpg (380×223)


Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (05/04) σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων, με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα αποφεύγουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς θα μπορούν να βλέπουν άμεσα ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται δασικές.

Οι χάρτες είναι ένα εργαλείο που θα σταματήσει τις ασάφειες, την ταλαιπωρία των πολιτών και τις διάφορες “συναλλαγές” με τις δημόσιες υπηρεσίες, τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Ανοίγουμε το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα, αφού οι δασικοί χάρτες συμβάλλουν στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού”, σημείωσε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η καταγραφή ξεκινά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, που ήταν και ο πλέον δύσκολος στόχος.

“Γνωρίζω καλά ότι οι μεγάλες τομές φαίνεται να αδικούν κάποιους ανθρώπους. Και συνήθως προκαλούν αντιδράσεις. Μπορεί πράγματι κάποιοι να αδικούνται. Ακριβώς γι' αυτό δώσαμε προτεραιότητα και στην ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, αλλά και στη δημιουργία μηχανισμού στον οποίο μπορούν να καταφύγουν όσοι αισθάνονται ότι αδικούνται
”, είπε.

“Σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανές αντιδράσεις”, η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι “τις σεβόμαστε και δημιουργήσαμε μηχανισμό υποβολής ενστάσεων απ' όσους νομίζουν ότι αδικούνται. Οι ενστάσεις αυτές θα κριθούν από ανεξάρτητο μηχανισμό και το αποτέλεσμα της κρίσης θα είναι απολύτως σεβαστό”.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Θ.Μωραΐτης, οι χάρτες είναι το αποτελέσμα μίας διαβούλευσης 15 μηνών, κατά την οποία υπήρξαν πολλά εμπόδια.

Οι δασικοί χάρτες είναι αναρτημένοι στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής (Αγ. Ιωάννου 65 Αγ. Παρασκευή - 2106395280), στο Δασαρχείο Πεντέλης (για Πεντέλη και Νέα Πεντέλη), στο Δασαρχείο Καπανδριτίου (για Μαραθώνα), στα δημοτικά και τοπικά δημοτικά ή διαμερισματικά καταστήματα των περιοχών, στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και της Κτηματολόγιο ΑΕ.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις εντός 45 ημερών από την ανάρτηση ή εντός 65 ημερών εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοικος εξωτερικού. Οι ενστάσεις αφορούν αποκλειστικά στο χαρακτήρα των εκτάσεων.

Οι αντιρρήσεις μπορεί να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της Κτηματολόγιο ΑΕ και αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου στο Γραφείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών της εταιρείας, στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Αναρτώνται οι πρώτοι δασικοί χάρτεςhttp://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_32.html#ixzz1If9kAmBt

No comments:

Post a Comment