Translate this blog

Thursday, April 7, 2011

Δασικοί χάρτες: αντιδράσεις από Δήμο και πολίτες στην Πεντέλη


Να προβάλλουν αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες που ανάρτησε για την περιοχή τους το υπουργείο Περιβάλλοντος κάλεσε του κατοίκους η δημοτική Αρχή της Πεντέλης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάληςδήλωσε σχετικά στο “Βήμα” πως έχουν νομιμοποιηθεί κραυγαλέες παρανομίες -όπως βίλες μες το δάσος- και έχουν θεωρηθεί ως δασικές περιοχές πατροπαράδοτοι οικισμοί της περιοχής, με άδειες που χρονολογούνται από το 1934 (Γκορζέζα, Αγία Τριάδα, Νταού Πεντέλης, Μπουρμπάχτι)।


Ο Δήμος Πεντέλης δρομολόγησε μάλιστα ειδική λεωφορειακή γραμμή που θα ξεκινά από την Πεντέλη και θα καταλήγει στα γραφεία της υπηρεσίας στο Μαρκόπουλο, όπου οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους.

Ο κ. Στεργίου-Καψάλης υπολογίζει τον αριθμό των θιγομένων στην Πεντέλη σε αρκετές χιλιάδες και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι μαζικές ενστάσεις των πολιτών θα αναγκάσουν το ΥΠΕΚΑ σε αναθεώρηση των δασικών χαρτών.

Σημειώνεται πως οι πολίτες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους για τους δασικούς χάρτες εντός 45 ημερών από την ανάρτησή τους.

Αυτό προϋποθέτει την καταβολή του ανάλογου ειδικού τέλους 50 ευρώ έως 4000 ευρώ που καθορίζεται από την επιφάνεια του ακινήτου για το οποίο υπάρχει ένσταση ως προς το δασικό χαρακτήρα।

No comments:

Post a Comment