Translate this blog

Wednesday, May 18, 2011

Συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη διαχείριση και προστασία των διακρατικών υδάτων


Η συνεργασία για την από κοινού προστασία και διαχείριση των διακρατικών υδάτων αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2011 στη Δράμα, μεταξύ αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας και η συμφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της, προκειμένου να προωθηθεί η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των κοινών υδατικών τους πόρων.
Τα ειδικότερα αντικείμενα της συνεργασίας περιλαμβάνουν την προώθηση κοινών μεθόδων συλλογής, επεξεργασίας και ανταλλαγής ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων και τον συντονισμό των δράσεων για τη διαχείριση και προστασία των διασυνοριακώνποταμών Στρυμώνα,Νέστου,Άρδα και Έβρου και των αντίστοιχων λεκανών απορροής στο πνεύμα της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά και της Οδηγίας για τις πλημμύρες.
Στο πλαίσιο της τελευταίας εντάσσεται και η συνεργασία για την έγκαιρη πρόγνωση και προειδοποίηση για ακραία πλημμυρικά φαινόμενα.
“Η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα που δημιουργεί αισιοδοξία γιαμια νέα πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης και προστασίας των κοινών τους υδατικών πόρων” δήλωσε ο επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας και Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Ανδρέας Ανδρεαδάκης.
Στην Ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία συναντήθηκε με ομολόγους από την Βουλγαρική πλευρά, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Υπουργείου Εξωτερικών και εμπειρογνώμονες.
econews, ΥΠΕΚΑ

No comments:

Post a Comment