Translate this blog

Monday, May 2, 2011

WWF: κίνδυνος να εξαφανιστούν 230 εκατ. εκτάρια δάσους μέχρι το 2030


Οι πολιτικοί και ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να θέσουν φιλόδοξους στόχους για τη μείωση του ρυθμού αποψίλωσης των δασών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό επισημαίνεται στην έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη η WWF International με τίτλο «Ζωντανά Δάση».

Στο πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης εξετάζονται τα αίτια της αποψίλωσης των δασών και αναγνωρίζονται οι ευκαιρίες που προσφέρονται στον επιχειρηματικό κόσμο για να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο αειφορίας.

Με βάση τα νέα στοιχεία, αν δεν ληφθούν άμεσα, μέτρα μέχρι το 2050 θα εξαφανιστούν περισσότερα από 230 εκατομμύρια εκτάρια δασικής έκτασης.

Σε αυτό το πλαίσιο οι συντάκτες συστήνουν στους πολιτικούς και τις επιχειρήσεις να ενωθούν υπό τον στόχο της «μηδενικής αποψίλωσης και υποβάθμισης δασών» μέχρι το 2020, έτσι ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να μειωθεί ο ρυθμός απώλειας της βιοποικιλότητας.

«Καταστρέφουμε τα δάση μας γιατί αποτυγχάνουμε να επιλύσουμε πολιτικά ζητήματα ζωτικής σημασίας, που αφορούν στη διακυβέρνηση και την παροχή οικονομικών κινήτρων, για να κρατήσουμε τα δάση ζωντανά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Rod Taylor, επικεφαλής της WWF International για τα δάση.

econews

No comments:

Post a Comment