Translate this blog

Friday, June 17, 2011

Κοσμοσυρροή στην Ακρόπολη


Υπό Βροχή δόθηκε η εκκίνηση του Ράλλυ, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Δεκάδες κόσμου βρέθηκαν κοντά στους οδηγούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι κορυφαίοι οδηγοί του παγκοσμίου... μουρμούρισαν για τα χιλιόμετρα που έπρεπε να οδηγήσουν από το Λουτράκι στην Αθήνα και για αυτά που τους περίμεναν στην επιστροφή στη λουτρόπολη.

"Αποζημιώθηκαν" ωστόσο από την πολυπληθή παρουσία του κόσμου σε μια εικόνα που θύμισε... παλιό καλό Ακρόπολις και βέβαια από την επίσκεψη τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Πρώτη στη ράμπα ανέβηκε η "Team Greece" με τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο. Το ελληνικό δίδυμο που έκλεψε τις εντυπώσεις το 2009 συμμετέχει με ένα Ford Fiesta RS WRC, το οποίο νοίκιασε χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη φίλων του αθλήματος.

Δείκτης για το χειροκρότημα δεν υπήρχε, ωστόσο αποθεώθηκε ο Κίμι Ράικονεν στην πρώτη εμφάνιση του στην Ελλάδα και φυσικά πολιορκήθηκε για ένα αυτόγραφο. Είναι ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 που επισκέπτεται τη χώρα μας μετά τον Μίκα Χάκινεν.

Η δράση ξεκινάει την Παρασκευή (17/6) το πρωί με την ειδική διαδρομή Θήβα 1. Το χορό θα σύρουν ο Σεμπαστιάν Λεμπ και ο Ντανιέλ Ελενά με το Citroen DS3 WRC. Οι διοργανωτές περιμένουν πολύ κόσμο το σαββατοκύριακο.

Οι δηλώσεις των οδηγών:

1.Σεμπαστιάν Λεμπ-Ντανιέλ Ελενά
"Ήταν πολύ ωραία η τελετή εκκίνησης εδώ. Πολύς κόσμος ήλθε να παρακολουθήσει. Διανύσαμε μεγάλη απόσταση από το Λουτράκι και πρέπει να την ξανακάνουμε προς τα πίσω. Οι ειδικές είναι καλές. Η ΕΔ3 (Ελευθεροχώρι) και η ΕΔ8 (Γυμνό) θα είναι πολύ σκληρές, είμαι βέβαιος. Πρέπει κανείς να είναι γρήγορος αλλά, πάνω από όλα, έξυπνος. Στα δύσκολα σημεία πρέπει να φυλάμε τo αυτοκίνητo".

2.Μίκο Χίρβονεν-Γιάρμο Λέχτινεν
"Η εκκίνηση είναι λίγο μακριά από το κέντρο του αγώνα αλλά αυτό είναι το σωστό μέρος να γίνεται, είναι μια μοναδική τοποθεσία. Ελπίζω το Ράλλυ να πάει καλά. Οι ειδικές θα πρέπει να έχουν στεγνώσει ως αύριο, ελπίζουμε να παλέψουμε για τη νίκη".

3.Σεμπαστιάν Οζιέ-Ζουλιέν Ινγκρασια
"Πολύ ενδιαφέρον μέρος για την εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις, πολύ ωραίο, αλλά είναι μακριά από το Λουτράκι. Οι ειδικές διαδρομές είναι ωραίες και σκληρές, ειδικά οι ΕΔ 3 και 8. Πρέπει να συνδυάσουμε ταχύτητα και μεγάλη προσοχή".

4.Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα-Μίκα Άντιλα
"Ωραίο μέρος για εκκίνηση Ράλλυ! Ο Ισθμός της Κορίνθου μου άρεσε εξίσου, ωστόσο. Η βροχή με ανησυχεί, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει τις ειδικές. Αλλιώς δεν θα με πείραζε. Πρέπει να πάμε φυλαγμένα σε κάποια σημεία και όχι τέρμα γκάζι παντού. Πρέπει να διαβάσουμε σωστά το δρόμο".

11.Πέτερ Σόλμπεργκ-Κρις Πάτερσον
"Ωραίο βροχερό θέαμα, δε συμφωνείτε; Όσο ήμαστε εδώ ήταν πολύ όμορφα. Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης, ήταν μοναδικό θέαμα. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και η νίκη μόνος μας στόχος".

6.Μαντς Όστμπεργκ-Γιόνας Άντερσον
"Ωραίο μέρος, μου αρέσει που η τελετή εκκίνησης γίνεται εδώ, αν και βρισκόμαστε πολύ μακριά από το Λουτράκι. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά έχω στόχο να τερματίσω στην πεντάδα".

5.Μάθιου Γουίλσον-Σκοτ Μάρτιν
"Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Το θέαμα της εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη είναι εντυπωσιακό. Σχετικά με τον αγώνα, κοιτάμε μπροστά. Είναι πάντα σκληρός και αύριο με το remote service θα είναι η δυσκολότερη ημέρα".

7.Φεντερίκο Βιγιάγκρα-Χοσέ Ντίας
"Πολύ ωραία η τελετή κάτω από την Ακρόπολη, είναι θέαμα που δεν βλέπει κανείς κάθε μέρα. Απολαμβάνω το Ράλλυ Ακρόπολις κάθε φορά, είναι ωραίο και σκληρό. Θα κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε σε θέση που να δίνει βαθμούς".

8.Κίμι Ράικονεν-Κάτζ Λίντστρομ
"Είναι πολύ ωραίο το μέρος εδώ, με ωραία θέα. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Υπάρχουν σκληρές ειδικές στο πρόγραμμα και θα δούμε πώς θα τα πάμε".

15.Χένινγκ Σόλμπεργκ-Ίλκα Μίνορ
"Εδώ η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και το Μουσείο ήταν εντυπωσιακό. Είναι ένα πολύ δύσκολο Ράλλυ για τα αυτοκίνητα, αλλά μου αρέσει πολύ".

9.Ντένις Κουίπερς-Φρέντερικ Μικλοτ
"Η τελετή εκκίνησης ήταν πραγματικά καλή. Δεν έχω ξανάρθει εδώ, ήταν πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας, αλλά η γενικότερη αίσθησή μου ως τώρα είναι καλή. Θα μας δυσκολέψουν οι πέτρες και είναι σημαντικό να επιβιώσουμε και να φτάσουμε στον τερματισμό".

12.Ντανιέλ Ολιβέιρα-Κάρλος Μαγαλάες
"Μου αρέσει πολύ η τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε ήρεμα χωρίς να πιέζουμε. Πιστεύω ότι το Mini είναι αρκετά γερό γι' αυτό το Ράλλυ αλλά θα το δούμε στην πράξη. O Λεμπ, o Λάτβαλα και ο Χίρβονεν είναι γρήγοροι και κάποιος από αυτούς θα είναι ο νικητής. Θα αγωνιστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα".

14.Πέτερ Τζούνιορ Φαν Μέρκστεϊν-Έντι Σεβαλιέ
"Η εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη είναι πραγματική εμπειρία, μου αρέσει πολύ. Το Ράλλυ θα είναι σκληρό αλλά οι ειδικές είναι ωραίες. Εύχομαι να είναι και στεγνές. Ελπίζουμε για θέση στη δεκάδα".

16.Ρενέ Κουίπερς-Ανεμίκε Χούλζεμπος
"Η εκκίνηση σε αυτό εδώ το μέρος δίνει πολύ καλή εντύπωση για την ελληνική κουλτούρα. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ανταγωνιστικός για όλα τα νέα αυτοκίνητα, τα οποία θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να τερματίσουν σε τέτοιες συνθήκες. Είναι το ίδιο για όλους, θα δούμε".

17.Αρμίντο Αραούχο-Μιγκέλ Ραμάλο
"Η εκκίνηση σε αυτό το μέρος είναι πολύ ιδιαίτερη για εμάς και, κυρίως, για τους θεατές. Δυστυχώς μας έπιασε βροχή. Ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να φθάσουμε στον τερματισμό".

18.Εβγένι Νόβικοφ-Ντένις Ζιροντέ
"Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω πάλι σε αυτό το ωραίο Ράλλυ. Η Ακρόπολη είναι πολύ ιδιαίτερο μέρος. Θα πάμε τέρμα γκάζι παντού και θα δούμε τι θα γίνει".

19.Λάμπρος Αθανασσούλας-Νίκος Ζακχαίος
"Πολύ ωραίος ο χώρος της εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη. Για μένα είναι σημαντικό που είμαστε εδώ μετά από την προσπάθεια που κάναμε. Αύριο ξεκινάει ένας πολύ δύσκολος αγώνας που θα είναι προσαρμογής για εμάς".

20.Πέτερ Φαν Μέρκστεϊν-Έρβιν Μόμπαερτς
"Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε εντός δρόμου σε όλο τον αγώνα και ελπίζουμε σε μια καλή θέση στον τερματισμό. Η τελετή εκκίνησης εδώ ήταν φανταστική, η πρώτη μου φορά στην Αθήνα με έχει εντυπωσιάσει".

21.Μάρτιν Πρόκοπ-Τόμανεκ
"Η τελετή εκκίνησης ήταν τέλεια! Θα δούμε πώς θα είναι οι ειδικές αύριο με τη βροχή. Θα είναι δύσκολο έτσι κι αλλιώς, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την κατηγορία μας".

22.Οτ Τανακ-Κούλνταρ Σικ
"Η τελετή εκκίνησης ήταν πολύ καλή. Είναι ένα δύσκολο Ράλλυ με σκληρές ειδικές διαδρομές, δεν είναι για τον καθένα. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε".

26.Καρλ Κρούουντα-Μάρτιν Γιαρβεοχα
"Είμαι χαρούμενος για την τελετή εκκίνησης, ήταν πολύ όμορφα και διαφορετικά από άλλους αγώνες. Αύριο ξεκινά ένα σκληρό Ράλλυ με πολλές πέτρες και θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε".

25.Γιούχο Χάνινεν-Μίκο Αντέρο Μάρκουλα
"Ήταν πολύ ωραία η τελετή εκκίνησης. Λίγο μακριά, αλλά άξιζε τη διαδρομή ως εδώ. Κάποιες ειδικές διαδρομές είναι αρκετά σκληρές. Θα είναι δύσκολο, γιατί δεν ξέρω πού να πιέσω".

24.Μπερνάρντο Σούσα-Αντόνιο Κόστα
"Όλα καλά. Μου αρέσει η τελετή εκκίνησης, αλλά θα επιστρέψουμε αργά το βράδυ στο Λουτράκι και το πρωί έχει νωρίς ξύπνημα. Φυσικά, είναι το ίδιο για όλους. Ο αγώνας θα είναι σκληρός. Θα παλέψουμε να επιβιώσουμε και να τερματίσουμε όσο γίνεται καλύτερα".

28.Έρμαν Γκάσνερ Τζούνιορ-Καταρίνα Βούστενχαγκεν
"Ανυπομονώ για αύριο. Το Ζάππειο και η Ακρόπολη είναι καταπληκτικά μέρη, τόσο διαφορετικά από τη Γερμανία. Θα είναι ο σκληρότερος αγώνας του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, χωρίς αμφιβολία. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να περνάς αργά από τα επικίνδυνα σημεία. Θα προσπαθήσουμε να φυλάξουμε το αυτοκίνητο όλο το Σαββατοκύριακο και να μην τερματίσουμε υπό καθεστώς superally".

23.Νάσερ Αλ-Ατίγια(χ)-Τζοβάνι Μπερνακίνι
"Είναι ωραίο συναίσθημα για τους θεατές να εκκινεί ο αγώνας από αυτό εδώ το μέρος. Δεν είναι εύκολο για εμάς, αλλά δεν πειράζει. Η γνώμη μου για την οργάνωση είναι καλή. Οι ειδικές είναι πολύ σκληρές αλλά έχουμε εμπειρία και θα δούμε ποιος θα είναι αρκετά έξυπνος για να κερδίσει την S2000. Είναι ο αγαπημένος μου αγώνας και στόχος μου είναι η νίκη".

30.Άλμπερτ Γιομπέρα-Ντιέγκο Βαγιέχο
"Μου αρέσει η Ελλάδα και η Ακρόπολη είναι επιβλητική. Οι ειδικές είναι περίπλοκες και πιθανά επιφυλάσσουν προβλήματα . Έχω δουλέψει πολύ σκληρά γι' αυτό τον αγώνα, γιατί είναι σκληρός για το σώμα και τη σπονδυλική στήλη".

28.Έιβιντ Μπρινίλντσεν-Κάτο Μένκερουντ
"Μου αρέσει που έχει τόσο πολύ κόσμο εδώ, η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία στην Αθήνα, αν εξαιρέσεις την κίνηση στους δρόμους. Ο αγώνας είναι σκληρός και θα κερδίσει ο εξυπνότερος. Πρέπει να φυλάξουμε τα αυτοκίνητα".

29.Φρίγκιες Τουραν-Γκαμπόρ Τσίρος
"Η τελετή ήταν καλή, το μέρος είναι από τα πιο ωραία για ένα τέτοιο γεγονός. Οι καιρικές συνθήκες είναι… πονηρές. Θέλουμε να τερματίσουμε και να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορέσουμε. Δεν έχουμε προβλήματα".

'

No comments:

Post a Comment