Translate this blog

Sunday, December 11, 2011

Τα σπίτια «φύτρωσαν» στο λόφο!

Δύο διαφορετικά συγκροτήματα κατοικιών «συναντιούνται» μεταξύ τους στις πλαγιές ενός λόφου, αποτελώντας τη βάση ενός πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού project που αναπτύσσεται στη Γαλλία

Η πλούσια βλάστηση δημιουργεί φυσικές γέφυρες που επιτρέπουν στους κατοίκους να μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο σαν να βρίσκονται μέσα σε ένα τεράστιο πάρκο!
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Duncan Lewis Space Architecture δημιούργησε στα περίχωρα του Παρισιού δύο κτίρια που μοιάζουν να είναι «φυτεμένα» στο έδαφος, προσφέροντας στους κατοίκους όλα τα ευεργετήματα της «πράσινης» δόμησης.
Οι αρχιτέκτονες εκμεταλλεύτηκαν την πλούσια βλάστηση της περιοχής, αναδεικνύοντας τα κτίρια μέσα στο φυσικό καταπράσινο τοπίο. Οι στέγες φυτεύτηκαν με γρασίδι, ενώ το επικλινές σχήμα τους επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στο λόφο, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που νομίζεις ότι περπατάς επάνω στο φυσικό ύψωμα και όχι σε μια ταράτσα!
Η φύση εδώ αποκτά «προβάδισμα», αφού τα σπίτια ενσωματώνονται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον και επικεντρώνονται στην πλούσια βλάστηση. Επιπλέον, στην περίμετρο των κτιρίων αλλά και στα μπαλκόνια φυτεύτηκαν διάφορα φυτά, προσθέτοντας «συνοχή» στην καταπράσινη δομή τους, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν καθημερινά την άμεση επαφή με τη φύση.

No comments:

Post a Comment