Translate this blog

Wednesday, December 7, 2011

"Δίδυμος" πλανήτης της Γης μπορεί να στηρίξει Ζωή!

Την ύπαρξη πλανήτη, με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της Γης, επιβεβαίωσε η NASA. Ο πλανήτης Kepler 22-b βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά, είναι υπερδιπλάσιος σε μέγεθος συγκριτικά με τη Γη (2,4 φορές μεγαλύτερος) και η θερμοκρασία του κυμαίνεται στους 22 βαθμούς Κελσίου.  

Ο Kepler ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από το μητρικό άστρο του σε περίπου 290 ημέρες και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη να στηρίξει ζωντανούς οργανισμούς. 

Πρόκειται για τον πρώτο πλανήτη που οι επιστήμονες αποκαλούν υπερ – Γη, καθώς είναι αρκετά πιθανό να διαθέτει ωκεανούς και ηπείρους, όπως η Γη. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όπου υπάρχει νερό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ζωή και σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται ότι ο Kepler δεν είναι απλά κατοικήσιμος, αλλά ίσως κατοικείται ήδη. 

«Αυτή η ανακάλυψη ενισχύει την άποψη ότι το σύμπαν είναι περικυκλωμένο από ζωή», δήλωσε ο Δρ. Alan Boss από το Ινστιτούτο Επιστημών Carnegie στην Ουάσιγκτον, ο οποίος βοήθησε στον εντοπισμό του πλανήτη. 

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον εντοπισμό του δίδυμου πλανήτη της Γης», τόνισε ο Δρ. Douglas Hudgins, μέλος του ερευνητικού προγράμματος Kepler, της NASA. econews

No comments:

Post a Comment