Translate this blog

Friday, December 23, 2011

«Πράσινα» Χριστούγεννα στον Καναδά

Αναστατωμένοι είναι οι Καναδοί, καθώς οι μετεωρόλοι προβλέπουν «πράσινα» Χριστούγεννα στη μεγαλύτερη επιφάνεια του Καναδά. Με μόλις τρεις μέρες απόσταση από τη νύχτα των Χριστουγέννων, ο έγκριτος κλιματολόγος Ντέιβ Φίλιπς προβλέπει πως τα Χριστούγεννα φέτος δεν θα είναι λευκά, στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ακτής. 

Όπως υποστηρίζει, το Χάλιφαξ, το Μόνκτον, το Μόντρεαλ, η Οτάβα, το Τορόντο, το Γουίνιπεγκ, το Σασκάτσουν, το Κάλγκαρυ, το Έντμοντον, η Βικτώρια και το Βανκούβερ δεν θα έχουν χιονισμένα Χριστούγεννα. 

Μόνο το Κεμπέκ Σίτυ από τις νότιες περιοχές φαίνεται ότι θα παραμείνει χιονισμένο, αφού το χιόνι καλά κρατεί με ύψος 4 εκατοστά. Επειδή ο Δεκέμβριος είναι κατά 6-7 βαθμούς θερμότερος από ό,τι συνήθως,το χιόνι έχει λιώσει στις περιοχές, που κάλυψε. 

 «Διαπιστώνουμε ηπιότερες καιρικές συνθήκες στον ανατολικό Καναδά και ψυχρότερες θερμοκρασίες στο δυτικό μέρος», δηλώνει ο καναδός κλιματολόγος. 

 Σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία στα χιονοδρομικά κέντρα δέχονται διαρκώς ακυρώσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ενώ η βιομηχανία του χειμώνα γνωρίζει δύσκολες μέρες, παρότι στις πίστες δημιουργείται τεχνητό χιόνι για τους λάτρεις του σκι.

No comments:

Post a Comment