Translate this blog

Sunday, December 25, 2011

Διασχίζοντας την Ανταρκτική


Δέκα άτομα ξεκινούν για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με δύο τροποποιημένα οχήματα που έχουν προσαρμοστεί για να αντιμετωπίζουν τις ακραίες συνθήκες της Ανταρκτικής, έχουν προγραμματίσει να διασχίσουν την παγωμένη ήπειρο περνώντας πάνω από το γεωγραφικό νότιο πόλο και να επιστρέψουν στην αφετηρία τους.
Είναι πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.
Επικεφαλής της αποστολής είναι δύο έμπειροι εξερευνητές των πόλων, ο Andrew Moon και ο Andrew Regan, που έδωσαν και την επωνυμία της αποστολής, «The Moon-Regan Transantarctic Expedition».
Στην ομάδα μετέχουν ένας ειδικός στην πλοήγηση στις πολικές περιοχές, ένας μηχανικός και δύο Ισλανδοί έμπειροι στην οδήγηση στους πάγους και τις επισκευές αυτοκινήτων, ένας ειδικός στις αναρριχήσεις υπεύθυνος για την τροφοδοσία, ένας φωτογράφος, ένας υπεύθυνος για τις επικοινωνίες με τον έξω κόσμο κι ένας πανεπιστημιακός ερευνητής του Imperial College του Λονδίνου.
Δεν τους έφερε εδώ μόνο η δίψα για περιπέτεια. Θα συλλέξουν επιστημονικά στοιχεία και θα πάρουν δείγματα χιονιού και πάγων για να μελετήσουν τις συνέπειες της υπερθέρμανσης και του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς επίσης τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ψυχρότερη ήπειρο της Γης.  

 Πηγή: Science Illustrated

No comments:

Post a Comment