Translate this blog

Saturday, December 31, 2011

Ένα ξενοδοχείο… σκαρφαλώνει στον κορμό ενός δέντρου!

«Απόλυτη ταύτιση με τη φύση και πλήρης ενσωμάτωση στο φυσικό περιβάλλον του δάσους»! Αυτός είναι ο σκοπός των εμπνευστών του πρωτότυπου ξενοδοχείου «Cube Mirror Hotel Tree» στη Σουηδία, οι οποίοι παρουσίασαν πρόσφατα ένα πρωτότυπο concept για πολυτελή διαμονή πάνω στα δέντρα!
Κάθε δωμάτιο είναι ένας πολυτελής κύβος αλουμινίου, καλυμμένος με καθρέφτες, ώστε να αντικατοπτρίζει το περιβάλλον του δάσους, ενώ στηρίζεται εξ ολοκλήρου στον κορμό ενός δέντρου, αρκετά πάνω από το έδαφος, και η πρόσβαση γίνεται με ανεμόσκαλες!
Το πρωτότυπο «δεντρόσπιτο» διαθέτει κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και βεράντα(!), ενώ η πανοραμική θέα από τα παράθυρα είναι εκπληκτική, αφού ολόκληρο το δάσος βρίσκεται κυριολεκτικά στα πόδια των ενοίκων. 
Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Tham & Videgård Arkitekter, το «Cube Mirror Hotel Tree» υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους το επιλέξουν για τις διακοπές τους, αφού η επαφή με τη φύση είναι το λιγότερο μαγική… Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και τα παιχνίδια τους πάνω στα δέντρα!

No comments:

Post a Comment