Translate this blog

Sunday, December 11, 2011

Πανδαισία χρωμάτων στους αγρούς της Κίνας!

To Lexiaguo είναι μια αγροτική περιοχή σε υψόμετρο που αγγίζει τα 800 μέτρα, στα βουνά Wumeng της Κινεζικής επαρχίας Yunnan. Είναι μια σχετικά απόμακρη περιοχή, με περιορισμένη πρόσβαση και ελλιπείς εγκαταστάσεις. Για αυτό το λόγο δεν αναφέρεται ούτε στους πιο ενημερωμένους τουριστικούς χάρτες της Κίνας. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα, η τοποθεσία ήταν κοινό μυστικό μεταξύ λίγων φωτογράφων, οι οποίοι κέρδισαν αρκετά βραβεία εκθέτοντας φωτογραφίες του συγκεκριμένου τοπίου. Lexiaguo σημαίνει «το μέρος με τα όμορφα χρώματα» και είναι η νέα ονομασία της περιοχής, σε μια προσπάθεια που γίνεται από τις τοπικές αρχές για την τουριστική της ανάπτυξη. 

  Η παλίοτερη ονομασία της ήταν Dongchuan, δηλαδή «η κόκκινη γη», ένα όνομα που προήρθε από το έντονο καφέ-κόκκινο χρώμα του εδάφους, το οποίο οφείλεται στην εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση ιόντων σιδήρου σε αυτό.

Κάθε μία από τις οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή, κατέχουν κομμάτια γης με διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, στα οποία καλλιεργεί φυτά της δικής της επιλογής. Έτσι, στην περιοχή του Lexiaguo καλλιεργούνται κάθε φορά πατάτες, καλαμπόκια, βρώμη, διάφορα είδη λουλουδιών και πολλά άλλα φυτά. Το αποτέλεσμα της ποικιλίας αυτής στην καλλιέργεια είναι μια εναλλαγή χρωμάτων, που κάνει το τοπίο να μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής. 

 Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά μαγευτικές!

No comments:

Post a Comment