Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Φιλανδία: Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες πέρασαν με επιτυχία τα τεστ

Τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της Φινλανδίας πέρασαν με επιτυχία τα τεστ ασφαλείας που είχε ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την καταστροφή που σημειώθηκε στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, τον περασμένο Μάρτιο, όπως έγινε γνωστό από τη φινλανδική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας (Stuk). 

  Ο γενικός γραμματέας της Stuk Γιούκα Λαακσόνεν υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι δυνατόν να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια των πυρηνικών μονάδων ώστε να αντιμετωπιστεί μια πολύ σοβαρή φυσική καταστροφή. "Υπάρχουν λόγοι να συνεχίσουμε τις προετοιμασίες και, αν χρειαστεί, να βελτιώσουμε την ασφάλεια, για την περίπτωση που υπάρξουν έκτακτες περιβαλλοντικές συνθήκες", είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

 Η έρευνα της Stuk αφορούσε το κατά πόσο τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων θα συνέχιζαν να λειτουργούν ακόμη και αν σημειωνόταν παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης. 

 Η Φινλανδία διαθέτει τέσσερις πυρηνικές μονάδες που ανήκουν στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Fortum και TVO. Ένας πέμπτος αντιδραστήρας, τρίτης γενιάς, κατασκευάζεται ήδη στο Ολκιλουότο από τη γαλλική Areva σε συνεργασία με την TVO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου