Translate this blog

Monday, December 19, 2011

Πολυκαλλιέργεια σε μικρούς κήπους

Εκείνοι που διαθέτουν ένα πολύ μικρό χώρο για την καλλιέργεια τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους πολυκαλλιέργειας για να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις και την ποικιλία στις καλλιέργειες τους. Με απλά λόγια, πολυκαλλιέργεια είναι η ανάμειξη των φυτών μέσα σε έναν κήπο για να έχουμε πολλά φυτά και καλλιέργειες, με τη μία.

Καλλιεργώντας μαρούλια, δίπλα σε καλαμπόκια για παράδειγμα, μπορείτε να κερδίσετε μεγαλύτερη ποσότητα τροφίμων σε ένα μικρό χώρο. Το ίδιο θα πετύχετε αν συνδυάσετε αναρριχώμενα φυτά σε μια πέργκολα με θαμνώδη φυτά φυτεμένα στη βάση της πέργκολας. Αυτή η εντατική μέθοδος δίνει υψηλές αποδόσεις σε μικρούς χώρους, αλλά απαιτεί πολύ καλό υπόστρωμα και τακτική λίπανση στο έδαφος ώστε να είναι αρκετά εύφορο για τα φυτά. 


 Οι παραπάνω ιδέες βέβαια αφορούν μόνο τους ερασιτέχνες αγρότες των πόλεων, ή αν θέλετε αυτούς που θέλουν να λογίζονται τέτοιοι. Οπωσδήποτε για να εξασφαλίσει κανείς αγροτικό εισόδημα σε αστική περιοχή χρειάζεται να επενδύσει περισσότερο σε χώρο, χρόνο και ενέργεια. Ωστόσο όταν κόβεις ένα μήλο ή μια ντομάτα από τον κήπο σου, όταν τρως πρωινό με αυγά από τις κότες σου και μέλι απ' το μελίσσι σου είναι μεγάλη η ψυχική και οικονομική ικανοποίηση, πώς να το κάνουμε! 


Πηγή: valentine.gr

No comments:

Post a Comment