Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Το πιο τρομακτικό σπήλαιο στον κόσμο!

Ένα τρομακτικό παιχνίδι παίζει η φύση στη Βρετανία: Σε ένα μυστηριακό τοπίο, συναντά κανείς μια ιδιαίτερη σπηλιά – και στην προσπάθειά τους να εξερευνήσουν τα παγωμένα νερά της, πολλοί δύτες έχασαν τη ζωή τους. Η περιοχή γύρω από αυτό το εγκαταλελειμμένο λατομείο σχιστόλιθου, όπου υπάρχει αυτή η λίμνη με τη σπηλιά, είναι απόκοσμη και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το τοπίο σας επιφυλάσσει τη θέα ενός τρομακτικού, γιγαντιαίου κρανίου.
«Δείτε τις φωτογραφίες αυτές. Είναι τραβηγμένες στην περιοχή Hodge Close, κοντά στο Coniston της Cumbria της Βρετανίας» διευκρινίζει ο δύτης φωτογράφος Peter Bardsley, όπως αναφέρει η Daily Mirror. «Δύτες έχουν πεθάνει στα υπόγεια τούνελ και αναρριχητές έχουν χάσει την ισορροπία τους και έχουν πέσει στο κενό. Αν δείτε την αντανάκλαση στη συγκεκριμένη φωτογραφία όταν τη γυρίσετε κατά 90 μοίρες φαίνεται ένα… κρανίο! Δεν έχει πειραχτεί και ακριβώς γι’ αυτό είναι τόσο… περίεργο! Θυμίζει κάτι από ταινία του Indiana Jones» σημείωσε ο Bardsley.
Πρόκειται για μια λίμνη στο λατομείο σχιστόλιθου, η οποία έχει εγκαταλειφθεί, αλλά έχει κινήσει την περιέργεια πολλών να την εξερευνήσουν. Βλέπετε, τα νερά της τα συναντά κανείς μόνο αφού διασχίσει μια σήραγγα 25 μέτρων...