Translate this blog

Sunday, January 1, 2012

Το ημερολόγιο του.. ζωικού Βασιλείου - 2011

Μπορεί η χρονιά να ήταν δύσκολη για την οικονομία, μπορεί να σημειώθηκαν κοινωνικές ταραχές, μπορεί να υπήρξαν φυσικές καταστροφές, αλλά πάντα οι ιστορίες των αξιολάτρευτων ζώων αγγίζουν τις καρδιές όλων. 

Ιανουάριος 
Αστέρι του YouTube έγινε ο γορίλας Ambam με την ασημένια πλάτη, που ζει στο Κεντ και μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά περπατώντας στα δύο πόδια.


Φεβρουάριος 

Όταν εντόπισαν ποντίκια στην Ντάουνινγκ Στρι έφεραν τον γάτο Larry να καθαρίσει την υπόθεση. Ωστόσο, οι... κυνηγετικές του ιδιότητες αμφισβητήθηκαν μετά την αποκάλυψη του Ντέιβιντ Κάμερον ότι αναγκάστηκε να πετάξει ένα πιρούνι σε ποντίκι στη διάρκεια δείπνου με το υπουργικό συμβούλιο.

Mάρτιος 
Ήταν η πιο διάσημη πολική αρκούδα. Δυστυχώς τον μήνα αυτό ο 4χρονος Knut γέμισε με θλίψη τις καρδιές κυρίως των Γερμανών καθώς «έφυγε» ύστερα από ένα ατύχημα που είχε.

Aπρίλιος 
Ύστερα από μήνες κακοποίησης στα χέρια ιδιοκτήτη τσίρκου, η Αnne ο ελέφαντας απελευθερώθηκε και βρήκε φροντίδα κι ελευθερία στο Longleat Safari Park της Βρετανίας.

Μάιος 
Ο Bailey ο σκύλος λουκάνικο απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης όταν η υπόθεση κηδεμονίας του έφθασε μέχρι τα δικαστήρια. Δύο παππούδες παρέδωσαν τον σκύλο στον νέο ιδιοκτήτη Steven Spencer καθώς ο Bailey δάγκωσε τον εγγονό τους. Μετά μετάνιωσαν για την πράξη και τον διεκδίκησαν αλά ο νέος ιδιοκτήτης αρνήθηκε να τον επιστρέψει. Το δικαστήριο απεφάνθη ο σκύλος να παραμείνει με τον νέο ιδιοκτήτη.

Ιούνιος 
Ο κόσμος συγκλονίστηκε από την ιστορία του Happy Feet, του μικρού πιγκουίνου Αυτοκράτορα. Βρέθηκε στην ακτή της Νέας Ζηλανδίας ύστερα από λάθος προσανατολισμό. Στο στομάχι του υπήρχαν κιλά άμμου. Τον νοσήλευσαν τον θεράπευσαν και τον έστειλαν σπίτι, αλλά ο πομπός του σταμάτησε να μεταδίδει ώστε να θεωρηθεί ότι ο μικρός Happy Feet είχε βρει τραγικό τέλος.

Ιούλιος 
Είδε την κάμερα και πήρε πόζα. Η πιο αστεία φωτογραφία του χιμπατζή μακάκα στην Ινδονησία.

Αύγουστος 
 Ο Boo, ο πιο χαριτωμένος σκύλος στον κόσμο, έχει δύο εκατ. θαυμαστές στον κόσμο στη σελίδα του στο Facebook και μάλιστα και δική του συμφωνία για βιβλίο. Οφείλει την εμφάνισή του σ’ ένα ατύχημα. Το τρίχωμά του έγινε τόσο μακρύ και μπερδεμένο που οι ιδιοκτήτες του πομεράνιαν το κούρεψαν και επειδή ήταν πράγματι πολύ χαριτωμένο ανήρτησαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Σεπτέμβριος 
Συγκινεί η φωτογραφία τω χιμπατζήδων που αισθάνονται τη ζεστασιά του ήλιου στα πρόσωπά τους για πρώτη φορά. Επί 30 χρόνια ήταν φυλακισμένοι σε αυστριακό εργαστήριο όπου τους χρησιμοποιούσαν για πειραματόζωα. Ύστερα από αγώνα 38 χιμπατζήδες απολαμβάνουν την ελευθερία τους ζώντας σε πάρκο στη Βιέννη.

Οκτώβριος 
Η Lily έχασε την όρασή της εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας. Τότε ήρθε κοντά της η Maddison. Έγιναν οι καλύτερες φίλες. Οι ιδιοκτήτες τους τις έδιωξαν από το σπίτι τους και ζούσαν αδέσποτες και κατατρεγμένες αλλά ποτέ δεν άφησε η μία την άλλη. Τώρα ζουν με μία φιλόζωη οικογένεια που τις υιοθέτησε.

Νοέμβριος 
Δεν ξέραμε ότι οι κατσίκες σκαρφαλώνουν στα δέντρα. Τώρα το μάθαμε κι αυτό. Ωστόσο, όχι όλες οι κατσίκες παρά μόνο οι τύπου Ταμρί του Μαρόκο που έχουν διπλή οπή κάτι που τις βοηθά να σκαρφαλώνουν.   

Δεκέμβριος 
Tο πιο διάσημο ζευγάρι πάντα στον κόσμο. Το ετήσιο ενοίκιό τους από την Κίνα κοστίζει 360.000 λίρες. Οι Sunshine και Sweetie — Tian Tian και Yang Guang με τα κινεζικά τους ονόματα — φιλοξενούνται στο Εδιμβούργο.

No comments:

Post a Comment