Translate this blog

Saturday, January 21, 2012

22/01 - Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού!

Δεκάδες τρόπους απόλαυσης και χρήσης του χιονιού θα έχουν την ευκαιρία να «ανακαλύψουν» αύριο, Κυριακή 22/1, όσοι βρεθούν στα χιονοδρομικά κέντρα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας και Παρνασσού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού. 

Φέτος, για πρώτη χρονιά γιορτάζεται στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, που πραγματοποιείται από την Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (Federation International de Ski), με σλόγκαν «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι». 

 Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλον τον κόσμο από τους φίλους του σκι. 

  Τα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας είναι το χιονοδρομικό κέντρο από τη Βόρεια Ελλάδα, που επελέγη για την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που ως σκοπό θα έχουν να δημιουργήσουν καλύτερη επαφή του κοινού με το χιόνι και τις χιονοδρομικές δραστηριότητες. 

 Την Κυριακή, από τις 11 το πρωί, θα γίνουν happenings πάνω στο χιόνι, με μουσική και εκπλήξεις. Θα συμμετέχουν χιονοδρομικοί σύλλογοι, ακαδημίες, δάσκαλοι του σκι, αθλητές και φίλοι του συγκεκριμένου αθλήματος. 

 «Όσοι βρεθούν την Κυριακή στο χιονοδρομικό κέντρο Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας θα δουν όλους τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να απολαύσουν το χιόνι. Θα φτιάξουμε χιονοκατασκευές, χιονανθρώπους και ιγκλού. Τα παιδιά θα κάνουν έλκηθρο και σκι, ενώ θα αναζητήσουμε και άλλα παιχνίδια με το χιόνι που μπορούν να μας δώσουν χαρά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας Χρήστος Παππάς. 

 Από την πλευρά του, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θα παρέχει έως και την Κυριακή ελεύθερη είσοδο σε όλα τα παιδιά και δωρεάν μαθήματα σκι, σε συγκεκριμένες ώρες.

No comments:

Post a Comment