Translate this blog

Wednesday, January 25, 2012

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «πνίγει» το Σαράγεβο

Η πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τις τελευταίες δύο ημέρες είναι η πόλη της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, με βάση τις μετρήσεις για τις τιμές των ρύπων και τις εκπεμπόμενες ποσότητες διοξειδίου του θείου, σύμφωνα με την Υδρομετεωρολογική Υπηρεσία της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας. 

 Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τις επόμενες μέρες, εκτός αν σημειωθεί χιονόπτωση ή πνεύσουν ισχυροί άνεμοι, για να απομακρύνουν το νέφος από τη λεκάνη του Σαράγεβο, ανέφερε υπεύθυνος από την Υδρομετεωρολογική Υπηρεσία. 

H ρύπανση της ατμόσφαιρας οφείλεται στην κυκλοφορία 140.000 οχημάτων στην πόλη και στη χρήση άνθρακα για θέρμανση την περίοδο του χειμώνα, σημείωσε η υπεύθυνη σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Οσλομποτζένιε» του Σαράγεβο. 

 Λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, που θεωρείται το πιο οικολογικό καύσιμο, στο Σαράγεβο αυξήθηκε και πάλι η κατανάλωση άνθρακα, κάτι που έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. 

 Το απόγευμα της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ποσότητα σκόνης ξεπέρασε σε πυκνότητα τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και ότι η τιμή του διοξειδίου του θείου ήταν στα 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. 

ΠΗΓΗ: econews.gr

No comments:

Post a Comment