Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Θαρραλέα μοντέλα ποζάρουν γυμνά δίπλα σε άγρια ζώα

Στόχος της φωτογράφου να υπενθυμίσει στους ανθρώπους την καταγωγή τους 

 Ένα ξεχωριστό θέμα επέλεξε να αποτυπώσει στο τελευταίο της έργο, η φωτογράφος άγριας φύσης Lennette Newell. Στόχος της ήταν να υπενθυμίσει στους θεατές ότι ο άνθρωπος είναι και ένα ζώο της φύσης και ο ίδιος.
Ο τρόπος που επέλεξε να δηλώσει μέσα από τις φωτογραφίες την σκέψη της αυτή, δεν ήταν διόλου εύκολος και συνηθισμένες, αφού έβαλε ανθρώπους να ποζάρουν δίπλα σε άγρια ζώα. Τα μοντέλα της Lennette Newell με μια χρονοβόρα διαδικασία, έβαψαν το σώμα τους με ειδικές μπογιές ώστε να ταιριάξουν με τα χρώματα του ζώου, με το οποίο θα φωτογραφίζονταν. 

 Η επόμενη φάση ήταν και η δυσκολότερη για… τα νεύρα των μοντέλων αφού έπρεπε να ποζάρουν με τα «ταίρια» τους. Δεν είναι και ό,τι πιο άνετο να στέκεσαι γυμνός δίπλα σε μια τίγρη ή ένα τσιτάχ, όπως έπρεπε να κάνει η Jasmina. Ακόμη, δεν είναι και πολύ ευχάριστο να νιώθεις πάνω σου έναν πύθωνα, βάρους 34 κιλών! Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα μοντέλα τα κατάφεραν και το σχέδιο της Lennette Newell στέφθηκε με επιτυχία.
Τα εξωτικά ζώα, ήρθαν στο χώρο της φωτογράφισης μαζί με τους εκπαιδευτές του, καθώς τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται σε κινηματογραφικές ή και τηλεοπτικές παραγωγές.
Μέσα από την ξεχωριστή αυτή σειρά πορτραίτων, που ονομάζεται «Ani-Human», η Lennette Newell θέλει να υπενθυμίσει στους ανθρώπους την καταγωγή τους, καθώς όπως λέει «την έχουμε ξεχάσει». «Πρέπει να επανασυνδεθούμε με τη φύση και να έρθουμε πιο κοντά στα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη», τονίζει η φωτογράφος.