Translate this blog

Friday, February 10, 2012

Έκλεβε παγετώνες... για να κάνει παγάκια γκουρμέ!

Τα παγάκια συνοδεύουν πάντα ένα ποτό, το χυμό ή τον καφέ μας και παρασκευάζονται με έναν και μόνο τρόπο: Λίγο νερό μέσα στις παγοθήκες, απευθείας στην κατάψυξη και (ω! τυ θαύματος) το νερό μετατρέπεται σε πάγο! Απλό, απλούστατο μάθηκα της Χημείας. Άντε για αλλαγή, να προτιμήσει κάποιος, αντί για τις κλασικές τετράγωνες παγοθήκες, ένα πιο designh σχέδιο (ένα λουλουδάκι ή ένα αστεράκι, για παράδειγμα)… Γιατί τα λέω αυτά, θα μου πείτε! 

 Ένας Χιλιανός είχε τη φαεινή ιδέα, αντί να φτιάχνει παγάκια με τον παραδοσιακό τρόπο, να κάνει μερικά χιλιόμετρα παραπάνω μέχρι τον παγετώνα Jorge Montt Glacier στην Παταγονία, προκειμένου να αφαιρέσει πάνω από 5 τόνους πάγου! Ο λόγος; Ήθελε ο άνθρωπος να φτιάχνει «γκουρμέ» παγάκια και να τα πουλάει στη συνέχεια στα πολυτελή μπαρ και εστιατόρια της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, κερδίζοντας πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι αν πουλούσε κλασικά παγάκια. 

Μάλιστα! Καλά διαβάζετε! Έβαζε τα χοντρά του ρούχα, έπαιρνε το σφυράκι του ο άνθρωπος και πήγαινε στους… παγετώνες. Εκεί με υπομονή και επιμονή σκάλιζε τον πάγο, αφαιρώντας μεγάλα κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε στην πόλη και τα διέθετε στη «μαύρη αγορά». Μα καλά! Χωρίς να είμαι ειδική ούτε στην απάτη αλλά ούτε και στην κλοπή, μου φαίνεται ευκολότερο να κάνει παγάκια με τον παραδοσιακό τρόπο και ακολούθως να πει… ψέματα για την καταγωγή τους, γλιτώνοντας το λιγότερο την πεζοπορία μέχρι την Παταγονία! 

 Παράφρων απατεώνας, ανεγκέφαλος λωποδύτης; Δεν ξέρω. Πάντως ο νεαρός Χιλιανός συνελήφθη από τις Αρχές της Χιλής και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του! Τι να πώ; Το είδαμε κι αυτό! Γιατί πείτε μου, θα πληρώνατε ένα ποτό τρεις φορές επάνω επειδή τα παγάκια θα ήταν από παγετώνα; Ήμαρτον! Τι μπορεί, λοιπόν, να σκεφτεί ο άνθρωπος για να αποκομίσει περισσότερα χρήματα! Ασύλληπτο!

No comments:

Post a Comment