Translate this blog

Monday, April 18, 2011

WWF: «Το μέλλον των δασών» στην Ανδραβίδα


Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος του WWF Ελλάς «Το μέλλον των δασών».

Το εν λόγω πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2008 και αποσκοπεί στην προστασία των ελληνικών δασών και στην αποκατάσταση των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών.

Συνδυάζει τις δράσεις έρευνας (που αποσκοπούν στη δημιουργία γνώσης και την παραγωγή δεδομένων), τη διαμόρφωση προτάσεων δασικής πολιτικής, πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών, μέσα από την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τα Κοινωφελή Ιδρύματα Ι.Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη, Μποδοσάκη καθώς και από τις εισφορές των υποστηρικτών της οργάνωσης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα παιχνίδι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο προετοίμασε τους μαθητές και ήταν αφορμή για τη συζήτηση που ακολούθησε.

Οι μαθητές συζήτησαν με την υπεύθυνη της παρουσίασης Μαρία Δεδάκη (μέλος της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης) για το σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης των ουσιαστικών αιτιών της υποβάθμισης των δασών και παρακολούθησαν ένα 15λεπτο ντοκυμαντέρ του WWF Ελλάς για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.

Μετά οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να ετοιμάσουν κάτι σχετικό με το θέμα που συζητήθηκε.

Η μία από τις ομάδες έφτιαξε μια αφίσα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τη τοπική κοινωνία για το θέμα των πυρκαγιών, η δεύτερη παρουσίασε ένα 5λεπτο θεατρικό δρώμενο σχετικό με την υιοθέτηση σωστών περιβαλλοντικών πρακτικών και η τρίτη ομάδα ανέλαβε να παίξει το ρόλο των δημοσιογράφων για το περιβάλλον.

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικό με τα δάση και με θέμα: «Τα δάση δεν είναι μόνο δένδρα- Το δάσος των Θινών Βαρθολομιού» και με αφορμή αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη παρουσίαση.

Παρόμοια ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος του WWF έγινε από την κ. Δεδάκη και σε άλλα σχολεία της Ηλείας, με την υποστήριξη της Κωστούλας Σακκά, υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας.

Πηγή iliatora.gr

econews

No comments:

Post a Comment