Translate this blog

Saturday, May 14, 2011

Αναγκαία η συνεργασία για την πρόληψη των πυρκαγικών


Στην ανάγκη ενεργοποίησης όλου του δυναμικού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των Δήμων, αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών και των εθελοντικών ομάδων «έτσι ώστε να αποτραπούν οι πυρκαγιές την φετινή περίοδο», αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασσούλας από τη Λαμία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, σε σύσκεψη που ξεκίνησε την Πέμπτη, έγινε μια συνολική ανάλυση των δεδομένων τόσο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Από την πλευρά των αιρετών τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους δήμους ζητήθηκε επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε να δοθούν χρήματα για παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία και για τη συντήρηση του ορεινού οδικού δικτύου.

Επιπλέον, τόσο ο γενικός γραμματέας, κ. Τασσούλας, όσο και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στεφανίδης ζήτησαν συνεργασία των τοπικών αρχών σε όλα τα επίπεδα «για να προλάβουμε τη φωτιά στα πρώτα στάδια», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τασσούλας.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι οι Δήμοι θα ενισχυθούν με κονδύλια πυροπροστασίας το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να παρέμβουν είτε συντηρώντας προσβάσεις και δίκτυα είτε ενισχύοντας την προσπάθεια πρόληψης.

Από την πλευρά τους πάντως οι δήμαρχοι, έκαναν λόγο για ανισοκατανομή των κονδυλίων πυροπροστασίας και ζήτησαν να υπάρξει έλεγχος σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

econews

No comments:

Post a Comment