Translate this blog

Monday, May 2, 2011

Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου με προβλήματα


Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι θερμό με τους αρμόδιους φορείς να είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στο σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο δίχως να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», μέλη της Ένωσης Δασοφυλάκων καταγγέλλουν ότι τα περισσότερα πληρώματα των υπηρεσιών τους περιπολούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα…

Αυτό συμβαίνει γιατί όλες οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν ελάχιστα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι παλαιά και η συντήρηση τους ακριβή και δύσκολη.

Η δραματική μείωση των πόρων προς τα δασαρχεία για να εξασφαλίσουν βασικές λειτουργίες, η έλλειψη στελεχικού επιστημονικού δυναμικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των περισσότερων δασικών υπαλλήλων, δεν επιτρέπουν στις δασικές υπηρεσίες να προστατέψουν τα βουνά μας, σε υψηλό επίπεδο.

Σήμερα στην Ελλάδα υπηρετούν 1.000 Δασοφύλακες, τόσοι ακριβώς ήταν και το 1919, που η χώρα ήταν η μισή από ότι σήμερα!

Επίσης, υπάλληλοι της Πυροσβεστικής καταγγέλλουν ότι σε πολλές υπηρεσίες υπάρχουν οχήματα του ΄74.

Ακόμη ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγαλύτερες φέτος στην Πυροσβεστική, καθώς κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις, χωρίς όμως να αναπληρωθούν τα κενά.

Τραγική η κατάσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με 34 πυροσβεστικά οχήματα να βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω βλαβών αλλά και φθαρμένων ελαστικών και ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό τουλάχιστον εκατό πυροσβεστών, καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αχαΐα και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι θερμό με τους αρμόδιους φορείς να είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στο σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο δίχως να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα..

Εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για καταγραφή παράνομων χωματερών

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, ζήτησε με επιστολή του προς τους περιφερειάρχες όλη της χώρας να γίνει πλήρης καταγραφή των παράνομων χωματερών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους κατά τόπους εισαγγελείς.



econews

No comments:

Post a Comment