Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Tο μέλλον των γεφυρών μπορεί να είναι κάπως έτσι!http://www.autoblog.gr/wp-content/gallery/solar-wind-bridge/solar-wind-bridge-1.jpg

Οι γέφυρες συνήθως είναι αρκετά ψηλές...
Γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε αυτό αναρωτήθηκαν κάποιοι;

Οι Ιταλοί σχεδιαστές Francesco Colarossi, Giovanna Saracino και Luisa Saracino δημιούργησαν την γέφυρα “Solar Wind” η οποία όπως καταλαβαίνεις από το όνομα της διαθέτει ανεμογεννήτριες μεταξύ των κολόνων της γέφυρας ενώ στην επιφάνεια του δρόμου έχουνε τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες. Οι συλλέκτες αυτοί μπορούν να παράγουν 11.2 εκατομμύρια kWh ετησίως ενώ οι ανεμογεννήτριες 36 εκατομμύρια kWh ετησίως. Η παραγόμενη ενέργεια είναι αρκετή ώστε να τροφοδοτήσει μια πόλη 15.000 κατοικιών ετησίως!

http://www.autoblog.gr/wp-content/gallery/solar-wind-bridge/solar-wind-bridge-2.jpg

http://www.autoblog.gr/wp-content/gallery/solar-wind-bridge/solar-wind-bridge-3.jpg

http://www.autoblog.gr/wp-content/gallery/solar-wind-bridge/solar-wind-bridge-4.jpgΟι σχεδιαστές δεν σταμάτησαν εκεί, και στην δίπλα από τον δρόμο έχουνε δημιουργήσει ένα μεγάλο θερμοκήπιο όπου καλλιεργούνται διάφορα λαχανικά τα οποία θα πωλούνται στους διερχόμενους οδηγούς.Η γέφυρα κατέκτησε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό “Solar Park Works – Solar Highway” ο οποίος ζητούσε από τους διαγωνιζομένους να δημιουργήσουν έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο ο οποίος θα συνδέει τις πόλεις Bagnera και Scilla της Ιταλίας.