Translate this blog

Saturday, January 7, 2012

Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος για τις πλημμύρες!

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και όλου του Έβρου για το ενδεχόμενο πλημμυρών εξαιτίας της αύξησης της στάθμης των ποταμών Άρδα και Ερυθροποτάμου, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ στη Βουλγαρία. 

Από το πρωί του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2012 τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

  Για προληπτικούς λόγους οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση προς γεωργούς, κτηνοτρόφους και οι αλιείς των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μη πλησιάζουν στα αναχώματα των δύο ποταμών και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και εργαλείων από τις επικίνδυνες περιοχές. Τα μέτρα λαμβάνονται ύστερα από έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που έγινε το πρωί. 

Να σημειωθεί ότι οι αρχές της Βουλγαρίας δεν έρχονται σε επικοινωνία, παρά τις αλλεπάλληλες «ενοχλήσεις» της ελληνικής πλευράς! Σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, έχει έρθει σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκης και τους έχει ενημερώσει για το θέμα. 

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Έβρου έχει εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Λόγω επικείμενης αύξησης των νερών του ποταμού Άρδα από την υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ στη Βουλγαρία λόγω αυξημένων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στη γειτονική χώρα και των αυξημένων ποσοτήτων νερού στον ποταμό Ερυθροπόταμο για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων παρακαλούμε : 

1.Οι Δήμαρχοι του πίνακα αποδεκτών για ενέργεια: Όπως ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους (Γεωργούς – Κτηνοτρόφους – Αλιείς – Κυνηγούς κ.λ.π.): Να μη πλησιάζουν τον ποταμό ΑΡΔΑ και ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟ και τα αναχώματα αυτών (επικίνδυνες περιοχές). Να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου - μηχανημάτων και εργαλείων τους από τις επικίνδυνες περιοχές. 

2. Η ΔΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Όπως ενημερώσει έγκαιρα τους Προέδρους των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ ΝΟΜΟΥ για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (Αρδευτικά Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.). Όπως ενημερώσει τις κτηνοτροφικές μονάδες στη ζώνη ευθύνης της 

 3. Η ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε ΕΒΡΟΥ Όπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων. 

4. Η ΠΑΜΘ / ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ’ αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό του. 

5. Η ΧVI Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ – ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ κασι η 50 ΜΗΧ.ΤΑΞ./3ο ΕΓ παρακαλούνται όπως ενημερώνουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος».

No comments:

Post a Comment