Translate this blog

Monday, January 16, 2012

Εφικτός ο υποθαλάσσιος αγωγός Κύπρου - Ελλάδας

H κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο προς την Ελλάδα, μέσω Κρήτης, είναι απολύτως εφικτή από τεχνική άποψη, τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

  Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει προσχέδιο σχετικής μελέτης και εξηγεί ότι η υλοποίηση του σχεδίου θα κριθεί από την οικονομική του βιωσιμότητα. 

 Η Ελλάδα, σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι έτοιμη να δεχθεί φυσικό αέριο και σε υγροποιημένη μορφή. 

 Επίσης, αναφέρει ότι κατά τις επαφές του στην Λευκωσία την περασμένη βδομάδα έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες διασύνδεσης των ηλεκτρικών συστημάτων Ελλάδος-Κύπρου, μέσω Κρήτης, ώστε το ηλεκτρικό σύστημα της Κύπρου να συνδεθεί με το ηπειρωτικό δίκτυο της Ελλάδος. 

 Σε ερώτηση, αν βλέπει αντιπαράθεση με την Τουρκία και στον τομέα της ενέργειας, ο υπουργός ΠΕΚΑ απάντησε ότι «οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο έχουν να κάνουν περισσότερο με τις διαφορές της με την Ελλάδα και Κύπρο παρά με αυτό καθ΄αυτό το θέμα της ενέργειας».

No comments:

Post a Comment