Translate this blog

Sunday, January 22, 2012

Που καταλήγουν τα έλατα στη Γερμανία μετά τις γιορτές;

Μεταφέρονται σε ζωολογικούς κήπους και… 

 Με ανυπομονησία περιμένουν κάθε χρόνο τα ζώα σε ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας να περάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. 

Ο λόγος; 

Να παραλάβουν τα έλατα τα οποία καταλήγουν στο στομάχι τους.
Αυτό όμως δεν ισχύει για όλα τα έλατα που συναντά κανείς στα πεζοδρόμια των σπιτιών αλλά έλατα χωρίς χημικά. Όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι ζωολογικών κήπων τα κλαδιά των δέντρων είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Ωστόσο, η παράδοση τα τελευταία χρόνια απειλείται εξαιτίας της χρήσης χημικών από τους εμπόρους προκειμένου τα δέντρα να ζήσουν περισσότερο. Αποτέλεσμα είναι ζώα όπως ελέφαντες, πολικές αρκούδες και αντιλόπες να βρίσκουν άγευστα τα έλατα τα οποία καταλήγουν επίσης να είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.
Συνολικά, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που πωλούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία φτάνουν τα 29 εκατομμύρια. Όσο για το που καταλήγουν μετά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων που βρίσκεται στο Βερολίνο και η οποία συλλέγει γύρω στα 400.000 δέντρα ετησίως, πολλά από αυτά ανακυκλώνονται και χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πέλετ.

No comments:

Post a Comment