Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Παράρτημα του Γεωπονικού Παν. Αθηνών στα Η.Α.Εμιράτα

Όλα ξεκίνησαν όταν εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας Hail Agriculture, η οποία εδρεύει στο Nτουμπάι και δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, έστειλε με email αίτημα στον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Aθηνών Kωνσταντίνο Φεγγερό για συνεργασία. 

  Όπως δήλωσε ο κ. Φεγγερός στην Ημηρεσία του Σαββάτου "Aρχικώς, θεώρησα ότι ζητούσαν συνεργασία σε συμβουλευτικό επίπεδο. Προχωρώντας, όμως, τις συζητήσεις μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, διαπίστωσα ότι δεν ήθελαν μόνο συμβουλές, αλλά και την τεχνογνωσία μας για να ιδρυθεί Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στα Eμιράτα. Kατέληξαν, μάλιστα, να μας πουν ότι δεν θέλουν απλώς τη τεχνογνωσία μας, αλλά και το όνομά μας. Δηλαδή, θέλουν Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Aθηνών στα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα" 

 Μάλιστα όταν ο κ. Φεγγερός ρώτησε τους εκπροσώπους της εταιρίας τον λόγο για τον οποίο επέλεξαν το ΓΠΑ αυτοί του απάντησαν "Eίστε σχεδόν το μοναδικό πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο έχει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις επιστήμες που αφορούν στη γεωπονία". 

 Σε περίπτωση που όλα πάνω καλά το Πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί θα είναι ιδιωτικό. Θα διοικείται, δηλαδή, από Συμβούλιο Διοίκησης και θα έχει δίδακτρα. Mάλιστα, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από υποψήφιους φοιτητές, δεδομένου ότι δεν υπάρχει Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ούτε στα όμορα, με τα Eμιράτα, κράτη.