Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

H Eco Pest στο 15ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο (22-25 Οκτωβρίου 2013, Καβάλα)

 

H Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος (Επιστημονικό Σωματείο) διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο στον Εκθεσιακό-Συνεδριακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Ν. Καρβάλη Καβάλας από 22 έως 25 Οκτωβρίου του 2013, στο οποίο θα βρίσκεται και η Eco Pest

 Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας, του Δήμου Καβάλας και του Γεωπονικού Συλλόγου Καβάλας.   

 Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Εντομολογίας και Ακαρεολογίας. Επίσης, θα αναπτυχθούν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος πάνω σε σημαντικά προβλήματα Φυτοπροστασίας, Βιολογικής Γεωργίας αλλά και Εναλλακτικών Μεθόδων Καταπολέμησης Φιλικών προς το Περιβάλλον. 

 Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκαλούν τα συνέδρια της Ελληνικής Εντομολογικής Εταιρείας και με βάση την εμπειρία των προηγουμένων συνεδρίων, αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 300 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό (Κύπρος, Σουηδία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισραήλ, Η.Π.Α., κ.ά.). 

 Η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Πανελληνίου Εντομολογικού Συνεδρίου σε συνεργασία με την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να οργανώσει ένα υποδειγματικό συνέδριο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συνέδρων και για αυτό θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σε Πανελλαδικό επίπεδο και σε εξειδικευμένα μέσα, γεωπονικού και αγροτικού ενδιαφέροντος. 

 Παράλληλα με τη διενέργεια του συνεδρίου η Οργανωτική Επιτροπή προτίθεται να διοργανώσει και πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, όπως μια μικρή έκθεση τοπικών προϊόντων της περιοχής, βραδιά γευσιγνωσίας κρασιών, έκθεση εντόμων κ.α.. Τέλος, θα διενεργηθεί διήμερο σεμινάριο στις 23-24 Οκτωβρίου με θέμα: "Σύγχρονες Μέθοδοι Απεντόμωσης με Ελεγχόμενη Ατμόσφαιρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου