Translate this blog

Monday, April 11, 2011

Αποτελέσματα Εκλογών ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 2011

Image

Την Κυριακή 11 Απριλίου διεξήχθησαν οι εκλογές για τους αντιπροσώπους του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με νικητή.... την Αποχή!


Την τρίτη θέση κατέκτησε τελικά στην εκλογική αναμέτρηση του ΓΕΩΤΕΕ το Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζει 4 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο και αποκτά τον ρόλο ρυθμιστή στις εξελίξεις για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, στην πρώτη θέση με 6 έδρες αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ΔΑΚΕ με ποσοστό 35%, ενώ στη δεύτερη θέση κατέρχεται καθαρά η ΠΑΣΚ Γεωτεχνικών με ποσοστό περίπου στο 26,8% και 4 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Στην τέταρτη θέση περνά η Ενωτική Προοδευτική και Οικολογική Συσπείρωση, παράταξη που πρόσκειται στον Συνασπισμό, με ποσοστό 8,9%. Έπονται η Επανίδρυση με ποσοστό 6,7% και η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών με ποσοστό 4,6%.

Να σημειωθεί όπως είπαμε, ότι χαρακτηριστικό της φετινής εκλογικής διαδικασίας ήταν η αποχή, που φέτος ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Το 2007 ψήφισαν μόλις το 24% των εγγεγραμμένων γεωτεχνικών, ενώ για φέτος τα προσωρινά αποτελέσματα δείχνουν συμμετοχή που πλησιάζει μόλις το 15,2%.


Με άλλα λόγια, είχαμε αποχή του 84,8 % !!!


Εν τω μεταξύ, εξαιτίας της κακής εμπειρίας από την προηγούμενη τετραετία, όλες οι πλευρές εκφράζουν πάντως την άποψη ότι το νέο προεδρείο θα πρέπει να είναι ενωτικό και να σέβεται τα εκλογικά αποτελέσματα και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Βρείτε εδώ τα Προσωρινά αποτελέσματα εκλογών ΓΕΩΤΕΕ 2011

Αποτελέσματα εκλογών ΓΕΩΤΕΕ 2011 για τις Διοικούσες Επιτροπές

No comments:

Post a Comment